Toner recycling programma

Alle KYOCERA-machines zijn ontworpen met het milieu in gedachten. We proberen de milieu-impact van onze producten zo laag mogelijk te houden door minder grondstoffen te gebruiken. Met onze cartridgeloze afdruktechnologie zorgen we er voor dat er gemiddeld ruim 85% minder onderdelen nodig zijn in het tonersysteem, waardoor de fabricage en het hergebruik van de machine minder impact hebben op het milieu.

Lege KYOCERA-toners kunt u op verschillende manieren retourneren aan onze recyclingpartners, afhankelijk van uw locatie. Als u producten eenmaal in ons systeem staan, zorgen wij voor alles: van het ophalen tot de tijdelijke opslag en uiteindelijk de verzending naar het recyclingbedrijf.

De cassettes worden eerst gesplitst in aparte onderdelen. Vervolgens worden de polymeren gescheiden, tot korrels vermalen en bewerkt voor een gebruik als „recyclaat”: een stof die kan worden toegevoegd aan nieuwe materialen om er allerlei producten van te maken.

Door gebruik te maken van onze inzamelingsservice voor toners draagt u bij aan het verminderen van afval en energieverbruik: voor een beter milieu en een betere wereld. Deze service past bij KYOCERA’s filosofie dat we altijd rekening houden moeten houden met onze impact op het milieu.

Klik op onderstaande link om uw organisatie hiervoor aan te melden:

AANMELDEN